Marc Behiels

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

Ik heb gekozen voor de opleiding bio-ingenieur omdat ik nood had aan een brede basis. In de bachelorjaren lag de focus op het wetenschappelijke deel. En in de masterjaren heb ik gekozen voor de gerichte minor “leadership in a globalizing context”, aangevuld met een aantal managementgerelateerde vakken. Dit kan nog goed van pas komen als ik later wil doorgroeien naar een managementpositie of indien ik eventueel een MBA wil aanvatten. Je kan dus als student bio-ingenieur zelf kiezen welke richting je wil uitgaan, zonder deuren te sluiten. Ik kan als bio-ingenieur in de katalytische technologie in zowat elke industrie aan de slag (chemie, voeding, (petro)chemie, farmaceutische industrie,...) en dit in heel uiteenlopende functies. Ik zou zeker nog opnieuw voor dezelfde opleiding kiezen!

Wat doe je voor werk?

Omdat ik nog steeds veel deuren wil openhouden, sprak de consultancy me zeer aan. Bij Altran ben ik gestart als Junior Consultant/Engineer op het Elemental Impurities Project bij Janssen Pharmaceutica. Hiervoor werk ik in een team van vier personen. We hebben het geluk een team lead te hebben die heel erg openstaat voor eigen initiatief, waardoor je redelijk veel verantwoordelijkheid krijgt. Zo ben ik reeds chairman geweest tijdens belangrijke meetings en heb ik al een teleconferentie gehad met een analytisch labo in Denemarken. En dit allemaal in mijn eerste weken. Na een jaarlijkse evaluatie kan je ook aangeven waar je in de toekomst terecht wil komen. Ik denk er dan ook aan om in de richting van projectmanagement te gaan.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Laat je goed informeren omtrent de studie, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kan zoveel richtingen uit: specialiseren in een bepaald domein of je kan – net zoals ik – het eerder breed houden. Vergeet zeker niet ook op gepaste tijden te ontspannen, je bent maar één keer student!