Katrien De Dauw

Katrien De Dauw

Veredelaar en verantwoordelijke labo bij Gediflora

Katrien De Dauw

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

Ik wist al lang dat ik ‘iets’ met planten en/of dieren wilde doen, en twijfelde aanvankelijk tussen biologie en dierenarts. Toen ik de brochure van de opleiding bio-ingenieur zag was de beslissing snel genomen, omdat ik in die opleiding al mijn interesses kon combineren zonder meteen te moeten kiezen tussen de specifieke domeinen. Drie jaar lang bleef mijn interessegebied heel breed, tot ik bij de cursus plantenveredeling plots wist: “dit is het!”

Wat doe je voor werk?

Ik werk als veredelaar van bolchrysanten (of zoals wij ze noemen: Belgian mums). Naast het meedraaien in het bestaande veredelingsprogramma, ben ik ook verantwoordelijk voor het labo waar we nieuwe methodes uittesten. Mijn favoriete periode is de herfst, waarin ons hele proefveld in volle bloei komt en wij in die prachtige omgeving de mooiste planten mogen selecteren!

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Met de richting bio-ingenieur kies je voor een uitdagende en brede richting. Als bio-ingenieursstudent hou je je opties voor de toekomst open, en wie weet kom je onderweg wel je droomjob tegen. Onderschat de cursussen zeker niet, maar met voldoende inzet en interesse haal je de eindmeet wel! Veel succes :-)