Jeff Daelman

Jeff Daelman

Business Development Manager bij Rousselot

Jeff Daelman

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

Het leek mij (toen) de ideale combinatie van "harde" techniek en "zachte" levende materie, en achteraf is die veronderstelling ook correct gebleken.

Wat doe je voor werk?

Ik ben business developer binnen Rousselot Biomedical. Samen met mijn collega business developer zoek ik nieuwe klanten en markten voor onze biomedische producten. We gaan ook op zoek naar nieuwe producten die overeenkomen met onze core business: collageen en gelatine. De job is enerzijds commercieel (offertes, onderhandelingen, contracten en forecasts), maar anderzijds ook zeer technisch. Zo moet ik bepalen welk product het beste overeenkomt met de technologische vereisten van de klant. Hiervoor werk ik nauw samen met ons onderzoeks- en applicatielabo.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

1. Een afstudeerrichting kiezen, wil niet zeggen dat je een sector voor het leven kiest. Het is zelfs goed mogelijk dat je nooit in die sector zal werken. Velen die afstuderen in de voeding (zoals ik) werken in de chemie of de farma en vice versa. Het helpt dan ook om je keuzevakken wat breder te kiezen.2. "Kom uit uw kot": er is zoveel meer te doen in die 5 jaar dan blokken.