Hans Van Lommel

Hans Van Lommel

Adjunct-coördinator bij Bosgroep Zuiderkempen vzw

Hans Van Lommel

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

Ik heb eerst een Master in de Biowetenschappen gevolgd, in de afstudeerrichting Tuinbouw. Daarmee heb ik het diploma industrieel ingenieur behaald. Toch vond ik dat ik met die opleiding nog te weinig theoretische en praktische kennis had van bos- en natuurbeheer. Daarom koos ik ervoor om ook nog de Master in de Bio-ingenieurswetenschappen: Bos- en Natuurbeheer te volgen.

Wat doe je voor werk?

Ik ben als adjunct-coördinator verantwoordelijk voor het bosbeheer van private boseigenaars in de gemeentes Westerlo, Herselt en Hulshout. Ik help de eigenaars om hun bos duurzaam te beheren en geef advies omtrent bosbeheer.Daarnaast ben ik projectleider voor het onderdeel bosverjonging van het Europees Interreg-project eco2eco. In dit project werken Vlaamse en Nederlandse partners aan een hogere economische en ecologische waarde van de bossen in de grensregio Vlaanderen-Nederland. Het project wil aantonen dat economie en ecologie in de bosbeheersector hand in hand gaan. Concreet betekent dat duurzaam bosbeheer waarin het mogelijk is natuurdoelen te realiseren én tegelijkertijd economisch interessant kwaliteitshout te oogsten.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Voor studenten die instromen van de Master in de Biowetenschappen of van andere masterrichtingen wil ik de opleiding tot Bio-ingenieur zeker aanraden. Het is een mooie aanvulling bij de opleiding tot industrieel ingenieur en geeft meer diepgang aan je kennis.