Geert Maesmans

Geert Maesmans

Director R&D and Innovation, Cargill Texturizing Solutions bij Cargill

Geert Maesmans

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

Brede vorming met een zeer stevige basis in de levende materie. De “ingenieur”-dimensie om het niet alleen te ontdekken en te begrijpen, maar om er ook een praktische toepassing mee te vinden maakte het extra aantrekkelijk.

Wat doe je voor werk?

Momenteel leid ik een team van collega’s die onderzoek en ontwikkeling doen. We kijken zowel naar procesverbeteringen als naar ontwikkeling van nieuwe producten. Het interessante is dat we technische uitdagingen kunnen/moeten combineren met menselijke opgave om onze oplossingen te implementeren in productie, af te leveren bij klanten… en er nog voldoende voor betaald te worden ook. Ik heb zowel in verkoop, in productie en in kwaliteitscontrole gewerkt en heb bewust gekozen om terug onderzoek & ontwikkeling te doen.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Begin eraan met volle goesting: kies voor bio-ingenieur omdat je jezelf de kans wil geven op een geweldig leuke en diverse basisopleiding… in een omgeving waar je ‘meer mens’ kan worden. Je zal mogen (moeten) nadenken over de rol van technologie & biologie, over respect voor de natuur en controle ervan, over het recht van iedereen op voeding en de noodzaak van een bedrijf om winst te maken, over fundamenteel bijleren, begrijpen en toepassen… en het is nog plezant ook.