Bryan De Bel

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

Ik had nog geen beeld van welke job ik mijzelf de rest van mijn leven zag uitvoeren. De opleiding moest passen binnen mijn interesses en daarnaast voldoende mogelijkheden laten om me verder te ontwikkelen totdat ik klaar was om een specialisatie te vinden. Ik vond dit alles in de opleiding bio-ingenieurswetenschappen.

Op een infomoment op Campus Groenenborger (UAntwerpen) zag ik een boeiende voordracht van profession D'Haese over de bio-ingenieurs, toen werd het voor mij duidelijk. Vooral zijn woorden "multipele inzetbaarheid" blijven tot op vandaag hangen. Naar mijn mening een zeer goede omschrijving van de gemiddelde bio-ingenieur.

Wat doe je voor werk?

Sinds maart 2018 ben ik projectleider bij Pantarein. Dit houdt in dat ik de engineering en bestellingen van bouw- en uitbreidingsprojecten uitvoer. Daarnaast verzorg ik de werfopvolging en het onderhoud van onze bestaande waterzuiveringen. Concreet betekent dit dat ik geregeld ter plekke ben om de werf in goede banen te leiden, alsook vergaderingen beleggen met onze klanten. Op bureau stuur ik onze CAD-ingenieurs aan en bestel ik het equipment voor onze installaties. Multiple inzetbaarheid is hier dus zeker van toepassing.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Ik vermoed dat er veel jongeren zijn die niet weten welke job ze later willen uitvoeren. Bekijk dan zeker of er geen studies zijn waarbij je je niet meteen in een specialisatie stort. Volg je interesses en hoogstwaarschijnlijk zal tijdens je opleiding wel duidelijk worden welke richting je wil uitgaan. En vergeet zeker niet om eens te informeren naar de bio-ingenieurswetenschappen!