Annika Breesch

Annika Breesch

Country Manager BeNeLux bij BENEO

Annika Breesch

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

Ik wou een brede wetenschappelijke opleiding met veel mogelijkheden later. Mijn leerkracht fysica vertelde mij over de opleiding. Ik wist nog niet wat ik wou doen later, maar wel dat ik alle wetenschappen leuk vond.

Wat doe je voor werk?

Ik oefen een commercieel technische functie uit nl. sales manager van functionele voedingsingrediënten. Ik ben verantwoordelijk voor de Benelux in een bedrijf dat wereldwijd actief is en bezoek heel wat bekende voedingsbedrijven. Daar praat ik ook vaak met ex-studiegenoten die in R&D-functies zitten. Mijn technische kennis kan ik dagelijks toepassen; bijvoorbeeld hoe je vet kan vervangen en toch een zelfde textuur behouden in een voedingsmiddel.Ik heb ook een leidinggevende rol: ik stuur een sales collega aan en coach een distributeur.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Als je moeilijk kunt kiezen, wordt dat er niet makkelijker op bij het afstuderen. Met je diploma bio-ingenieur (onafhankelijk van de afstudeerrichting) kan je echt alle kanten op. Een aantal managementgerichte vakken (via minor, keuzevakken of extra master) zijn een perfecte aanvulling.